Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Ο Κώστας Λαπαβίτσας καταθέτει Ερώτηση σε συνδυασμό με Α.Κ.Ε. προς τους Υπουργούς Οικονομικών και  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα "Σχέδιο ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) ως περιουσιακό στοιχείο που έχει σήμερα στο χαρτοφυλάκιό του το ΤΑΙΠΕΔ" (Αριθ. Πρωτ. 387/4588/26-08-2015). Οι κ.κ. Υπουργοί ερωτώνται:
  • Σε ποιες ενέργειες θα προβούν, ώστε ένα ζωτικό ζήτημα της χώρας, όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, θα εξασφαλίζουν, πρώτον, την επιβίωση του λαού της στη σημερινή συγκυρία, δεύτερον, τις προϋποθέσεις για έξοδο απ' την κρίση προς όφελος των πολλών κι όχι των ελαχίστων, και τρίτον, την ανόρθωση της οικονομίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας σε όφελος του λαού της;

Αιτούμεθα να κατατεθούν στη Βουλή:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
  1. ΤΑΙΠΕΔ – Σχέδιο αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων – 30 Ιουλίου 2015.
  2. ΤΑΙΠΕΔ – Κρατικές δράσεις σε εκκρεμότητα – 30 Ιουλίου 2015.
Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα παράρτηματα του μνημονίου αναφέρονται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, χωρίς ποτέ να φτάσει στα χέρια των βουλευτών, όπως και το δεύτερο παράρτημα, το οποίο αφορά τις ρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσει το δημόσιο για τις ιδιωτικοποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ είναι πλέον εγκεκριμένο τόσο από το αρμόδιο συμβούλιο υπουργών, αλλά και τη Βουλή, όπως απαιτούσαν οι δανειστές.