Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Η κατάπτωση της Ευρώπης και η ΕΕ


Η ΕΕ έχει οδηγήσει την Ευρώπη σε διαδικασία αποβιομηχάνισης, φέρνοντας οπισθοχώρηση στα πεδία αιχμής της τεχνολογίας και της παραγωγής. 

Αντί για σύγκλιση των χωρών-μελών, έχει δημιουργήσει ένα κέντρο γύρω από τη Γερμανία και ταυτόχρονα μια σειρά από περιφέρειες. 

Τεράστιες διαφορές στο εισόδημα και στον πλούτο έχουν εμφανιστεί ανάμεσα στις χώρες-μέλη, αλλά και μέσα σε κάθε μια από αυτές.

Η γραφειοκρατία της ΕΕ βρίσκεται σε στενότατη διαπλοκή με το μεγάλο ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Η ίδια η πρόεδρος της Κομισιόν, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με σοβαρότατες καταγγελίες διαφθοράς.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι με πρόσχημα την περιβόητη «πράσινη μετάβαση» η ΕΕ χρηματοδοτεί δράσεις που είναι προς το συμφέρον επιλεγμένων επιχειρήσεων, ενώ μεταβιβάζει το κόστος στους εργαζόμενους και τους μικρούς παραγωγούς. Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική χτυπάει ευθέως τον αγροτικό κόσμο και έχει φέρει εντονότατη αντίδραση πανευρωπαϊκά.

Τα ίδια συμφέροντα προωθούν μια ολοένα και πιο αντιδημοκρατική στάση σε θέματα ελευθερίας του λόγου. Στρέφουν στις χώρες-μέλη προς τον μιλιταρισμό και ορθώνουν το κίνδυνο γενικευμένου πολέμου.

Η ΕΕ καλλιέργησε τις προσδοκίες των ευρωπαϊκών λαών για έλεγχο της αγοράς και άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου. Σήμερα έχει ιστορικά εξοκείλει και στρέφεται ολοένα προς τα δεξιά. 

Η συμμετοχή μας στο Ευρωκοινοβούλιο θα καταδείξει ότι η ΕΕ καταστρατηγεί τα δικαιώματα των λαών. 

Θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας στο όνομα όσων πλήττονται από τις πολιτικές της Ένωσης.