Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Συνέντευξη στον 98.4


Την Παρασκευή το πρωί μιλήσαμε με τον Γιώργο Σαχίνη στον 98.4 για την εποχή μετά τα μνημόνια, το Brexit, το Μακεδονικό και τις προοπτικές της Αριστεράς. Ολόκληρη η ραδιοφωνική συνέντευξη παρακάτω.

Κ. Λαπαβίτσας : Δεν υπάρχει Καθαρή Έξοδος


Δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος και δεν πρόκειται για ανατρεπτικό τέλος των μνημονίων, αλλά τερματισμού όσων πιστά εφάρμοσε και αυτή η κυβέρνηση, με είσοδο πλέον σε μια αυξημένη επιτήρηση, λέει ο πανεπιστημιακός Κώστας Λαπαβίτσας στον 98.4. Ο ίδιος εξήγησε γιατί το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο παράγει γεγονότα πολιτικά και ίσως όπως είπε το Εργατικό Κόμμα να αποδειχθεί καταλύτης εξελίξεων για την σοσιαλδημοκρατία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Κ. Λαπαβίτσας , χαρακτήρισε την κυβέρνηση Τσίπα την πιο υπάκουη κυβέρνηση μεταπολεμικά στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί κτήμα των δύο λαών, αλλά επιβολή άνωθεν για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Σημείωσε τέλος με νόημα, ότι η Αριστερά της Αντιπολίτευσης δυσκολεύεται σήμερα να βρει κοινό βηματισμό, γιατί έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μεταξύ όλων με την μεγάλη ντροπή για την Αριστερά, όπως την αποκάλεσε, την κυβέρνηση Τσίπρα.