Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Εκδήλωση στο Λονδίνο: Ο Paul Jay και ο Κώστας Λαπαβίτσας για την κρίση στην Ευρωζώνη



Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε σε μια ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο στις 10 Οκτωβρίου και ωρα 19:00.

Το Real News Network και το EReNSEP (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής) παρουσιάζουν:

Paul Jay: Μια έκθεση για το έργο του The Real News Network

Κώστας Λαπαβίτσας: Μερικά μαθήματα από την καταστροφική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ


Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από τη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (SOAS) στην αίθουσα 4426 στην Russell Square.

Ο Paul Jay είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Αρχισυντάκτης του The Real News Network. Έχει επιβλέψει την παραγωγή περισσότερων από 8.000 ειδήσεων και είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του προγράμματος ανάλυσης ειδήσεων του TRNN. Παρουσιάζει επίσης την σειρά του TRNN "Reality Asserts Itself". Έχει διατελέσει διευθυντής παραγωγής του ανεξάρτητου εμβληματικού debate show του CBC Newsworld "CounterSpin" για τα 10 χρόνια που ήταν στον αέρα. Είναι βραβευμένος σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ με περισσότερες από 20 ταινίες στο ενεργητικό του, συμπεριλαμβανομένων των "Hitman Hart: Wrestling with Shadows", "Return to Kandahar" και "Never-Endum-Referendum". Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Hot Docs!, του καναδικού Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, του μεγαλύτερου σήμερα φεστιβάλ του είδους στη Βόρεια Αμερική.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας διδάσκει οικονομικά στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (SOAS) από το 1990 και έχει ερευνήσει ζητήματα σχετικά με την πολιτική οικονομία του χρήματος και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, την ιαπωνική οικονομία, την ιστορία της οικονομικής σκέψης, την οικονομική ιστορία και τη σύγχρονη παγκόσμια οικονομία. Από το 2010 τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην κρίση της Ευρωζώνης και το έργο του, σε συνεργασία με μία ομάδα ερευνητών του Research on Money and Finance στο SOAS, είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή συζήτηση και πολιτική λήψης αποφάσεων. Τα μακροπρόθεσμα ερευνητικά του ενδιαφέροντα, ωστόσο, περιλαμβάνουν την χρηματιστικοποίηση του καπιταλισμού, τις χαρακτηριστικές τάσεις της, τις διαφορετικές μορφές της και τις πολλαπλές επιπτώσεις της στη σύγχρονη κοινωνία. Το έργο του σχετικά με τη χρηματιστικοποίηση έχει γίνει πρότυπο αναφοράς στη βιβλιογραφία. Τέλος, κατά τη διάρκεια του 2015, εξελέγη βουλευτής στην Ελλάδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο χώρος είναι περιορισμένος. Για κράτηση θέσεων παρακαλώ επικοινωνείστε στη διεύθυνση contact@therealnews.com.

Για νέα και ενημερώσεις επισκεφθείτε την σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.