Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Χαιρετισμός στη συγκέντρωση για το ΟΧΙ στη Νάουσα

Συμπολίτισσες  και Συμπολίτες,

Στέλνω τους χαιρετισμούς μου στη μεγάλη  συγκέντρωση του ΟΧΙ σήμερα και λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας.

Ο  αγώνας για το  ΟΧΙ  που κάνει το κόμμα μας και η κυβέρνησή μας με αναγκάζει να βρίσκομαι  στην Αθήνα.

Από αύριο όμως θα βρίσκομαι στην  Ημαθία κοντά σε σας, στους ανθρώπους που αγωνίζονται για να έχουμε  το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα που θα δικαιώσει τον αγώνα μας.

Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει  σήμερα έναν ωμό  εκβιασμό από τους δανειστές της:
είτε να υποκύψει σε νέα μέτρα λέγοντας ΝΑΙ
είτε να πάρει άλλο δρόμο  με προοπτική  λέγοντας ΟΧΙ.

Στους πέντε μήνες που πέρασαν από τις εκλογές η Κυβέρνηση μας έδειξε κάθε διάθεση  να συμβιβαστεί με τρόπο αμοιβαία επωφελή. Το έκανε τόσο πολύ  μάλιστα που αρκετοί από εμάς αρχίσαμε να έχουμε αμφιβολίες για το αν θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα που είναι και η  βάση της λαϊκής εντολής που πήραμε τον Ιανουάριο.

Αλλά οι δανειστές  φάνηκαν  άτεγκτοι  και εκβιαστικοί. Επιδιώκουν να μας γυρίσουν  σε καθεστώς μνημονίων.  Όλοι ξέρουμε ότι  αυτό σημαίνει καταστροφή  για την  χώρα και την κοινωνία.

Η  κυβέρνηση αντιμετώπισε  τον εκβιασμό  παίρνοντας  το δρόμο της δημοκρατίας και προκηρύσσοντας  δημοκρατίας.

Το  δίλημμα  είναι  καθαρό:

ΝΑΙ,  ο  δρόμος που μας δένει τα χέρια και οδηγεί στην καταστροφή της χώρας

ΟΧΙ,  ο δρόμος της  εθνικής αξιοπρέπειας  και της δυνατότητας για πρόοδο.

Οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες και ιστορικές. Η δοκιμασία είναι σκληρή. Οι δανειστές μαζί με τις μνημονιακές  δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας έχουν κηρύξει  ανηλεή πόλεμο. Έκλεισαν τις τράπεζες. Ασκούν ξεδιάντροπη τρομοκρατία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δημιουργούν κύμα φόβο ανάμεσα στους πολίτες της χώρας μας.

Πρέπει να είμαστε  Δυνατοί,  ενωμένοι και σίγουροι για το δίκιο μας. Ο ελληνικός λαός έχει υπερηφάνεια και μπορεί να σηκώσει  ένα πρόσκαιρο βάρος όταν πρόκειται για την εθνική του κυριαρχία και αξιοπρέπεια, για την κοινωνική του πρόοδο.

Ψηφίζουμε  ΟΧΙ  στα Μνημόνια  παραμένουμε  Ευρωπαίοι και αγωνιζόμαστε για μια πολιτική που θα δώσει μέλλον στα παιδιά μας.