Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Θέση ερευνητικής συνεργασίας


Το Τμήμα Οικονομικών της Σχολής Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, το Κέντρο Κοινωνικών και Οικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Αμβούργου και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης συνέστησαν πρόσφατα ερευνητικό δίκτυο για τη μελέτη της ευρωζώνης. Το δίκτυο ετοιμάζει μία πιλοτική μελέτη για την κατάσταση της περιφέρειας και του κέντρου της ευρωζώνης και σχεδιάζει ταυτόχρονα μία ευρύτερη μελέτη για τη δομική αστάθεια της ευρωζώνης και τον παγκόσμιο ρόλο του ευρώ.

Στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος και με δυνατότητα συνεργασίας και στην ευρύτερη μελέτη, αναζητούμε έναν ερευνητή για μερική απασχόληση στη Θεσσαλονίκη. Η διάρκεια της συνεργασίας ορίζεται σε 1 χρόνο με δυνατότητα ανανέωσης για τρία ακόμη χρόνια. Ο ερευνητής θα έχει τη δυνατότητα ατομικών δημοσιεύσεων, καθώς και συμμετοχής σε συλλογικές δημοσιεύσεις. 

Περιγραφή εργασίας:
Η κύρια απασχόληση του ερευνητή θα είναι η τεχνική επεξεργασία των εθνικών λογιστικών στοιχείων της Ελλάδας και των στοιχείων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η συγκριτική ανάλυση στοιχείων διεθνών βάσεων δεδομένων και η χρήση των αποτελεσμάτων των τεχνικών επεξεργασιών σε αναλυτικές και συνθετικές μελέτες των οικονομιών της ευρωζώνης.

Απαραίτητα στοιχεία υποφήφιου:
  • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στα Οικονομικά (τουλάχιστον επίπεδο MSc) με εκπαίδευση σε τεχνικές και οικονομετρικές μεθόδους.
  • Άριστη χρήση της αγγλικής γλώσσας.
Επιθυμητά στοιχεία υποψήφιου:
  • Η γνώση των εθνικών λογιστικών στοιχείων και των διεθνών βάσεων δεδομένων.
  • Η ικανότητα του ερευνητή να συνεργάζεται με διεθνείς ερευνητικές ομάδες.
  • Η παιδεία στην Πολιτική Οικονομία.

Αποστολή βιογραφικού: costaslapavitsas@gmail.com 

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής βιογραφικού: Παρασκευή 10 Μαρτίου 2014.