Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέντευξη στο Mega

Η παραμονή στο ευρώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα μνημόνια υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Κώστας Λαπαβίτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως σημείωσε, το κόμμα του προτείνει έξοδο από το ευρώ αλλά ταυτόχρονα εθνικοποίηση των τραπεζών, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αναδόμηση της χώρας.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για την μετάβαση από το ευρώ στην δραχμή ο κ. Λαπαβίτσας απάντησε: «Τα χρήματα που παίρνουμε αυτή τη στιγμή δεν πάνε στην πραγματική οικονομία, αλλά στην αποπληρωμή των δανείων και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Την εσωτερική οικονομία την αναχρηματοδοτούμε εμείς οι ίδιοι. Οπότε αν σταματούσαμε να πληρώνουμε το χρέος, αμέσως θα εξοικονομούσαμε ένα ποσό που θα μπορούσαμε να διαθέσουμε με τον τρόπο που εμείς επιθυμούμε μπαίνοντας έτσι σε προοπτική ανάπτυξης. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως δεν χρηματοδοτούν οι ξένοι την ελληνική οικονομία αλλά εμείς οι ίδιοι.»