Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Δημοσιογραφικό Πρωταπριλιάτικο!

[Ραδιοφωνική συνέντευξη, Αθήνα 9.84]

Ερ. "Είπατε στην αρχή της συζήτησής μας ότι όσοι προσδοκούν ότι θα υπάρχει διάσπαση, ότι θα υπάρχει θέμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα διαψευσθούν και δεν έχω λόγο να μη δεχτώ την εκτίμησή σας. Αυτό σημαίνει ότι εσείς επειδή είστε μέλος της Κ.Ο θα ψηφίσετε ό,τι και αν έρθει στη Βουλή; Τι είναι αυτό στο οποίο εσείς λέτε όχι, υπάρχει κάτι;" 

Απ. "Προφανώς δεν θα ψηφίσω ό,τι και να έρθει στη Βουλή και κανένας μας στην Κ.Ο δεν θα ψηφίσει ό,τι και να έρθει στη Βουλή, όλοι θέλουμε να δούμε ακριβώς τι θα 'ρθει, να το διαβάσουμε και να δούμε κατά πόσο συνάδει προς το πρόγραμμά μας. Εμείς εκλεχθήκαμε για να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα, είπαμε ότι θα κάνουμε ορισμένα ριζοσπαστικά πράγματα τα δέχτηκε ο ελληνικός λαός, εμείς θέλουμε τα μέτρα ή οτιδήποτε προταθεί να ταιριάζει με αυτό και να αρχίσει να υλοποιείται, αυτή είναι η βάση."

Από την απάντηση αυτή  απομονώθηκαν εννιά λέξεις και έφτιαξαν τον τίτλο που αναπαράχθηκε εκτενέστατα στο διαδίκτυο: 

"Δεν θα ψηφίσω ό,τι και αν έρθει στη Βουλή". 

Τι σχέση έχει αυτή η κομμένη και ραμμένη φράση με ολόκληρη την πρόταση και το περιεχόμενο της απάντησης; Η αυτονόητη υποχρέωση του βουλευτή να διαβάζει και να αξιολογεί αυτά που ερωτάται να ψηφίσει, γίνεται "είδηση" και αποτυπώνεται ως υπόρρητη απειλή! Όσο για τα υπόλοιπα που είπα σχετικά με την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, το Euroworking group, τις εκτιμήσεις μου για την ελληνική οικονομία και τις διαπραγματεύσεις, αυτά δεν κρίθηκαν ούτε καν άξια να αναφερθούν από άλλα "ρεπορτάζ".

Πρωταπριλιάτικο δημοσιογραφικό αστείο θα είναι, τι άλλο...