Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η κυβέρνηση θα σπαταλήσει 400 εκατ. για να ζητήσει τη ψήφο στις ευρωεκλογές


"Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι μια κυνική διαχείριση που δείχνει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στο επίπεδο πολιτικής"



Ο καθηγητής Οικονομικών Κώστας Λαπαβίτσας, μιλά στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" και στον Κ. Αρβανίτη για τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.    

09.04.2014

Πυροτέχνημα με σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να βγει για δανεισμό στις αγορές, μιλώντας στο Κόκκινο ο καθηγητής οικονομικών, Κώστας Λαπαβίτσας. Τόνισε πως αυτό "θα κοστίσει τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ για κάθε δις ευρώ που δανειζόμαστε. Δηλαδή για πέντε χρόνια θα έχουμε 400 εκατ. τα οποία η κυβέρνηση είναι διατιθεμένη να σπαταλήσει για να ζητήσει τη ψήφο στις ευρωεκλογές". 

"Είναι μια κυνική διαχείριση που δείχνει οτι δεν έχει αλλάξει τίποτα στο επίπεδο πολιτικής και στα διαπλεκόμενα συμφέροντα που καθορίζουν την οικονομία. Απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό σε μια χώρα με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας την στιγμή που τα υπόλοιπα στοιχεία όπως οι εξαγωγές δείχνουν πως όχι μονο δεν έχουμε success story, αλλά βρισκόμαστε μπροστά στην κατάρρευση" δήλωσε ο Κ. Λαπαβίτσας.